Man - Vrouw

Hein Vree, Léon Vermunt, 1997

GGZWNB (Vrederust) Halsteren

Man - Vrouw

ware grootte
480 x 640px (139,9Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Man - Vrouw

Hein Vree

Hein Vree (Amsterdam 1926 - Bergen op Zoom 1995) volgde een opleiding aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam (1946 - 1952) onder leiding van Cor Hund en aan het Hoger Instituut van Schone Kunsten te Antwerpen onder leiding van Henry Puvrez. lezen

zie ook:
Anton van Duinkerken
Hommage aan Fort Moermont
Jongen met Vlieger
Reliëf Prediker 11:7-12:7

Léon Vermunt

www.leonvermunt.com
Léon Vermunt (Roosendaal 1952) volgde een opleiding aan de Akademie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Sinds 2001 woont hij in Wouwse Plantage waar hij een atelier en bronsgieterij heeft. Hij giet zijn eigen beelden volgens de cire perdue-methode in brons en soms aluminium. Hij zegt hierover: "Je realiseert je hoe belangrijk het is dat het gietsel door de kunstenaar zelf is gegoten. Als het beeld is afgemaakt en gepatineerd, heeft het zijn eigen handschrift." lezen

zie ook:
Alterke droog brood
Merrie & Veulen
Watersnoodmonument, Halsteren

figuratief

Ontwerp van Hein Vree. Het is gemaakt in opdracht voor het 75-jarig bestaan van het voormalige psychiatrisch ziekenhuis Vrederust. Helaas kon Hein Vree het werk zelf niet meer realiseren. Na zijn dood is het ontwerp uitgewerkt en geplaatst door Leon Vermunt. Een replica van dit beeld is toen aangeboden aan prinses Margriet. Het beeld is uitgevoerd in brons en geplaatst aan een metalen zuil, met een dichttekst erop. Het gedicht op de zuil is van Anna Vali, dichter en psychiater.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.


Man - Vrouw

ware grootte
480 x 640px (121,8Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Man - Vrouw