kunstwerken van
Léon Vermunt


Alterke droog brood 1997
Alterke droog brood

Alterke droog brood


Man - Vrouw 1997
Man - Vrouw

Man - Vrouw


Merrie & Veulen 1982
Merrie & Veulen

Merrie & Veulen


Watersnoodmonument, Halsteren 1993

Léon Vermunt kaart

www.leonvermunt.com

Léon Vermunt (Roosendaal 1952) volgde een opleiding aan de Akademie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Sinds 2001 woont hij in Wouwse Plantage waar hij een atelier en bronsgieterij heeft. Hij giet zijn eigen beelden volgens de cire perdue-methode in brons en soms aluminium. Hij zegt hierover: "Je realiseert je hoe belangrijk het is dat het gietsel door de kunstenaar zelf is gegoten. Als het beeld is afgemaakt en gepatineerd, heeft het zijn eigen handschrift."
Vermunt laat zich in zijn werk inspireren door diverse thema's waaronder de vrouwelijke figuur, het paard en natuurlijke organische vormen.
Vermunt exposeerde in allerlei plaatsen in binnen- en buitenland: Den Haag, Epse, Bergen op Zoom, Helmond, Breda, Middelburg, Okkenbroek, Capelle a/d Ijssel, Volkel, Lage Vuursche, Numansdorp, Brugge, Gent, Kalmthout (België), Knokke, Barcelona, Calafell (Spanje) en Rotterdam.
Monumentale opdrachten voerde hij uit voor de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Halsteren, Oudenbosch, Steenbergen en Wouw.
In 1997 werd hij genomineerd voor de Aluminium Award, in 1997 kreeg hij de Sakko Cultuurprijs Markiezaat Bergen op Zoom, en in 2004 de Gemeentelijke Cultuurprijs Roosendaal.

Léon Vermunt, Julianaweg 13, 4725 SH Wouwse Plantage, tel.: 0165-378163.

Zie ook de nieuwsberichten in het dossier Vermunt, Léon