Jerome Symons en burgemeester Han Polman tijdens de presentatie van 'Deel dit moment'

ware grootte
800 x 600px (484,8Kb)
foto: stichting KidOR

Jerome Symons en burgemeester Han Polman tijdens de presentatie van 'Deel dit moment'

Project moNUment: Andere opzet 4 mei

in dossier: moNUment | Symons, Jerome

25 maart 2010 Auke
(bron: BN/DeStem van 25 maart 2010; door Arthur ’t Hart) BERGEN OP ZOOM - De Dodenherdenking op 4 mei in Bergen op Zoom wordt dit jaar anders dan zij is geweest. Dat binnenkort het nieuwe moNUment op het Thaliaplein wordt geplaatst, is niet vreemd aan de verandering. Dat beeld, ontworpen door Jerome Symons, moet hét symbool zijn van het samenleven in Bergen en een band vormen tussen verleden, heden en toekomst.

Bergen telde tot nu toe in feite drie herdenkingen van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog: 's morgens om 10.00 uur een kranslegging op de Grote Markt, dan nog een achter de Gertrudiskerk. En ten slotte 's avonds de nationale Dodenherdenking.

"Dat was wel wat veel, zeker voor de vele oudere mensen die aan Dodenherdenking deelnemen. En tien uur in de morgen was ook niet het meest geschikte tijdstip", zegt burgemeester Han Polman. Daarom is er vanaf dit jaar nog maar één plechtigheid: op het Thaliaplein rond acht uur 's avonds, gelijktijdig met de nationale herdenking.

De organisatie komt geheel in handen te liggen van de Stichting Dodenherdenking. De gemeente heeft nog slechts een ondersteunende rol. Het programma blijft zo veel mogelijk gelijk. Vooraf is er een herdenkingsdienst in de Grote Kerk, na afloop vindt daar een concert plaats.

Zie ook Deel dit moment

terug