Paradefestival deze zomer voor het eerst op Paradeplaats

in dossier: moNUment

28 februari 2009 Auke
(uit: BN/DeStem van 28 februari 2009; door Sanne Schelfaut) BERGEN OP ZOOM - Harmonie Kolping's Zonen heeft een druk jaar voor de boeg. Met grote optredens als het vestingstedenspektakel, The Night of Music en niet te vergeten het Paradefestival maken de zestig leden van De Sjefkes muzikale overuren.

Het Paradefestival wordt deze zomer voor het eerst gehouden op de Paradeplaats. Het initiatief is afkomstig van de Bergse harmonie. "De kiosk staat er niet voor niets. Het is een prachtige plek om op een zomeravond muziek te maken. In juni en juli worden er zes concerten gegeven, telkens op de vrijdagavond. Dat combineert goed met de koopavond, zo weet je zeker dat er publiek op de been is", vertellen Sjaak Timmermans, Chris van Loon en Stefan Malee van Kolping's Zonen.

fraai dak
Het eerste optreden is op vrijdag 12 juni. De Sjefkes spelen dan zelf niet, zij zitten een week later wel onder het fraaie dak van de kiosk. "Op 19 juni is ook de officiŽle opening van het Paradefestival. Wijzelf spelen ťťn keer, de overige vijf concerten worden gegeven door fanfares en harmonieŽn uit de regio. Dat doen we met opzet, zodat andere orkesten de gelegenheid krijgen in Bergen op Zoom te spelen."

mooi stukje Bergen
De harmonie zorgt tijdens de twee uur durende optredens ook voor een tap en extra stoelen voor het publiek. "De gerenoveerde kiosk staat er alweer een tijdje, maar is nooit officieel in gebruik genomen. Met ons festival proberen we alsnog meer nadruk te leggen op dit mooie stukje Bergen." De gemeente laat weten het initiatief van de harmonie bijzonder te waarderen. "We ondersteunen het festival, ook op financieel vlak", aldus een woordvoerder.

terug