Project moNUment: 'Dit gaat niet om een beeld in 'n park'

ware grootte
267 x 200px (76,5Kb)

Project moNUment: 'Dit gaat niet om een beeld in 'n park'

Project moNUment: 'Dit gaat niet om een beeld in 'n park'

in dossier: [KidOR) | moNUment | Symons, Jerome

19 december 2008 Auke
(bron: Internetbode) BERGEN OP ZOOM - Twaalf kunstenaars hebben inmiddels gehoor gegeven aan de oproep van stichting KidOR om schetsen in te leveren voor een nieuw kunstwerk op het Thaliaplein/Paradeplaats. Projectleider Peter Pel meent dat het aantal inzendingen de komende weken nog aanzienlijk zal toenemen.

"Het is onze ervaring dat kunstenaars vooral rond de kerstperiode tijd uittrekken om hun ideeŽn aan papier en schetsen toe te vertrouwen. Er hebben in ieder geval zestig kunstenaars documentatie over het project opgevraagd, we kunnen dus nog heel wat verwachten. Ik hoop op veel mooie en krachtige inzendingen."

De belangstellende kunstenaars hebben tot vijf januari de tijd om hun creatieve ideeŽn op te sturen. Op enkele randvoorwaarden na, worden zij helemaal vrijgelaten in het ontwerp. Het is een bewuste keuze van opdrachtgever gemeente Bergen op Zoom. Het kunstwerk moet een symbolische functie hebben en uitgroeien tot een plek waar bijzondere vieringen, zoals Bevrijdingsdag en de Dag van het Respect, kunnen worden gehouden. "Het is ook belangrijk dat het kunstwerk alle mensen uit de Bergse samenleving aanspreekt, dus ook bijvoorbeeld jongeren en allochtone mensen. Het moet een brug slaan tussen de verschillende culturen", legt Pel uit.

Zie voor meer informatie de projectbeschrijving op deze website.

terug