Eens

Lotte Joris, 2003

GGZWNB (Vrederust) Halsteren

Eens

ware grootte
480 x 640px (129,9Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Eens

figuratief

Lotte Joris liet zich bij het ontwerp van dit kunstwerk inspireren door het gedicht Eens van Janneke Tamming. Het gedicht gaat over een masker dat aan stukken gaat en van het gezicht valt, waarna het eigen ego te voorschijn komt. Voor Lotte Joris bevestigt dit gedicht dat ieder mens een eigen persoonlijkheid heeft, en dat het moeilijk is die kwijt te raken. Je bent wie je bent. Zij vindt het dapper dat Janneke Tamming en andere cliënten daar zo eerlijk over zijn in hun gedichten. Zij hebben daar goed over nagedacht en brengen dat helder naar buiten. Ten slotte zegt Lotte dat met ieder mens wel iets aan de hand is. Niemand is perfect. Maar niet iedereen geeft dat zo open en eerlijk toe. Na een ontwerpwedstrijd bij de Kunsthumaniora-opleiding in Antwerpen stond het kunstwerk van Lotte in de top drie. Haar werk is gekozen vanuit 48 schetsontwerpen. Als beloning zijn de drie winnende kunstwerken sinds april 2003 alle gerealiseerd en opgenomen in deze kunstroute. Leon Vermunt goot dit kunstwerk voor Lotte Joris in brons.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.


Eens

ware grootte
480 x 640px (134Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Eens