zonder titel

Dees Goosen, 2002

GGZWNB (Vrederust) Halsteren

zonder titel

ware grootte
480 x 640px (122,2Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

zonder titel

Dees Goosen

www.deesgoosen.nl/

abstract

Deze sculptuur is binnen het project Kunst in samenwerking op een bijzondere wijze tot stand gekomen. Dit beeld is ontworpen en vervaardigd door én voor cliënten van de GGZ WNB. Na een oproep en selectie is een beeldend kunstenaar gekozen om dit project in samenwerking met een groep cliënten in vier maanden uit te voeren. De deelnemers hebben vanaf het begin tot de uitvoering de ‘leidende’ rol gehad, de beeldend kunstenaar heeft hen vanaf de ‘zijlijn’ gecoacht en aangestuurd. Door te luisteren, en aan de hand van het beeldend werk wat in de voorfase door de deelnemers is gemaakt zijn de voorkeuren en de beeldtaal van de deelnemers gaandeweg door de beeldend kunstenaar en de deelnemers vertaald naar schetsen die uiteindelijk een basis vormden voor dit beeld. Tussen de deelnemers en de beeldend kunstenaar is gedurende het proces een band en wisselwerking ontstaan. De grote verscheidenheid en verschillen in de beeldtaal van ieder zijn in dit geval juist uitgebuit om contrasten en keuzes, met betrekking tot kleur, vorm en materiaalgebruik, tot een synthese samen te laten gaan. Op een harmonieuze manier en met veel enthousiasme is samengewerkt. Het beeld straalt daarom ook trots en optimisme uit. Uitgangspunt van het beeld en het gedicht zijn de belevingen en fantasieën van de deelnemers. Zo is bijvoorbeeld de wenspaal in het midden geďnspireerd door de klaagmuur. Het beeld is gemaakt van kunststof, beton, metselwerk, brons en kleurrijk mozaďek. Beeld en gedicht zijn gemaakt door: Willy van Noordennen, Helen Tijssen, Christianne Hoek, Dick Moleveld en Peter Koolaard in samenwerking met Dees Goosen, beeldend Kunstenaar.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.


zonder titel

ware grootte
640 x 480px (131,2Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

zonder titel