Spiegelen

Frits Karman, 2007

GGZWNB (Vrederust) Halsteren

Spiegelen

ware grootte
800 x 600px (599,2Kb)
foto: Auke van der Heide

Spiegelen

gevelbeeld

Kunstenaar Frits Karman (voorheen creatief therapeut bij GGZ WNB) veranderde het detonerende trafogebouw naast de kerk in een bijzonder kunstwerk. Cliënten van GGZ WNB hadden hun inbreng tijdens de ontwerpfase en zaten in de jury die het ontwerp koos: glazen panelen met afbeeldingen van abstracte blad- en bloemvormen, geďnspireerd door de mooie natuur van Landgoed Vrederust. Tanny Dooge won de prijsvraag voor het bij het kunstwerk passende gedicht.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.


Spiegelen

ware grootte
800 x 600px (537,7Kb)
foto: Auke van der Heide

Spiegelen