De weg terug

Willem Kind, 2000

GGZWNB (Vrederust) Halsteren
kaart

De weg terug

ware grootte
263 x 350px (47,7Kb)
foto: Kunstroute GGZWNB

De weg terug

Willem Kind

De beelden van Willem Kind (1947) onderstrepen dat de beeldhouwer vindingrijk inspeelt op de omgeving. Vreemdsoortige wezens duiken op de gekste plekken op. Ze openbaren kameleontische eigenschappen en blijken daardoor in staat zich razendsnel aan te passen aan de biotoop waarin ze zich al dan niet vrijwillig bevinden. Een opvallend aspect van zijn objecten is ongetwijfeld de materiaalbewerking. lezen

figuratief

Een zitbeeld gemaakt door Willem Kind uit Emmen en van roestvrij staal gelast. Het gedicht is van zijn vriend Willem van Kollem. Die heeft een zoon die opgenomen was in de psychiatrie. Hij schreef het gedicht over zijn zoon. Het kunstwerk symboliseert een fragiele mensfiguur in de vorm van een stoel. De figuur lijkt te zweven, omdat hij weinig houvast vindt op de grond. De kunstenaar symboliseert hiermee hoe fragiel een mens kan zijn.

Technische gegevens:
Gelast RVS


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.