Gezin

Toni Claes-Leus, 2001

GGZWNB ('Vrederust'), Halsteren
kaart

Gezin

ware grootte
600 x 800px (693,7Kb)
foto: Auke van der Heide

Gezin

Toni Claes-Leus

Toni Claes-Leus (Bergen op Zoom 1942) is autodidact. Zij volgde een opleiding tot toneelregisseuse en is bijna veertig jaar in het toneel werkzaam geweest. Zij is in meerdere disciplines werkzaam: zij schildert hoofdzakelijk in olie- en waterverf, zij maakt glasmozaïeken, vervaardigt keramiek en beelden. De beelden worden vaak door eigen gedichten aangevuld. Haar beelden worden gekenmerkt door fragiliteit, evenwichtigheid, symmetrie en eenvoud.
Toni Claes-Leus, De Boulevard, 28, 4617 LX Bergen op Zoom, tel.: 0164-248985.

zie ook:
Dans in de Wind
Verbonden
Vleugels van Liefde

figuratief

Het beeld 'Gezin' werd door de kunstenares in 2001 geschonken als onderdeel van de kunstroute op het terrein van de GGZWNB (Geestelijke Gezondheidszorg Westelijk Noord-Brabant), beter bekend als psychiatrisch centrum 'Vrederust'. Zij maakte bij het beeld een gedicht:
"Men zou een boek kunnen schrijven
Over onze moeilijke strijd
Maar ook zonder woorden
Begrepen wij elkaar
En als een rots
Rijzend uit de woeste golven
Bleef de liefde van "Ons Gezin""


Technische gegevens: beeld in aluminiumfolie op stalen frame in gemetselde sokkel.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.


Gezin

ware grootte
800 x 600px (596,6Kb)
foto: Auke van der Heide

Gezin