Phoenix

Kees Keijzer, 1970

GGZWNB (Vrederust), Halsteren
kaart

Phoenix

ware grootte
800 x 600px (700,5Kb)
foto: Auke van der Heide

Phoenix

Kees Keijzer
Cornelis Lucas Joannes (Kees) Keijzer (Heerle 1927 - Wouw 1990) volgde een opleiding aan de Academie St. Joost te Breda.

Zie ook de nieuwsberichten in het dossier Keijzer, Kees

zie ook:
Donker en Licht
Krabben
zonder titel

figuratief

Aangekocht vanuit de kunstregeling bij de eerste nieuwbouw van De Sprenge in 1970. Het stelt de Phoenix voor die volgens de mythe met haar kind op de rug uit de as herrijst.
Het werk was in eerste instantie bedoeld om als het ware vanuit het water op te stijgen en heeft een tijdje in een vijver voor De Sprenge gestaan. Daar vervuilde het nogal. Het beeld is daarom na de laatste verbouwing van De Sprenge in overleg met de zoon van de kunstenaar gerenoveerd en verplaatst.


Technische gegevens:
cortenstaal dat later is geverfd.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.


Phoenix

ware grootte
800 x 600px (577,7Kb)
foto: Auke van der Heide

Phoenix