Trafokast, Wagenvoort, Erasmuslaan

Babette Wagenvoort, 2006

Erasmuslaan
kaart

Trafokast, Wagenvoort, Erasmuslaan

ware grootte
800 x 600px (569,6Kb)

Trafokast, Wagenvoort, Erasmuslaan

Transformatieproject

[KidOR) heeft in 2006 als pilot het Transformatieproject Fort-Zeekant gerealiseerd. Bij de opening werd KidOR-voorzitter Peter Pel geïnterviewd door Wim de Bie, die op zijn Bieslog aandacht aan het project besteedde. lezen
alle nutskasten

Babette Wagenvoort

www.babettewagenvoort.com
Babette Wagenvoort (Voorburg, 1970) volgde een opleiding Illustratie aan de AKI, Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving te Enschede. Van 1998 en 2000 volgde zij een opleiding Communication Art & Design aan de Royal College of Art te Londen. Sinds 2004 is zij als docent Illustratie verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. lezen

zie ook:
Trafokast, Wagenvoort, KPN kvd CF
Trafokast, Wagenvoort, LS-022773
Trafokast, Wagenvoort, LS-022815
Trafokast, Wagenvoort, LS-023136
Trafokast, Wagenvoort, LS-023151

figuratief

Babette Wagenvoort beschilderde de kasten in de buurt Glacis met een menigte zoenende mensen - een menselijke, lichamelijke variant op de uitwisseling van elektriciteit en informatie die in de kasten van Essent en KPN plaatsvindt.
Bovendien staat van oudsher de middelbare school ‘Het Juvenaat’ in het Glacis, dus menigeen zal in deze buurt op een schoolfeest (of in de bosjes) zijn of haar eerste kus gekregen hebben. De schilderingen zijn – zoals veel van Babette’s werk – uitgevoerd in rode lijnen.
De variatie in lijndikte en mate van abstractie (het in- en uitzoomen op de menigte zoeners) maken het een speelse, gevarieerde serie met een positieve boodschap.
Zij exposeert en publiceert regelmatig en plaatst dagelijks een tekening op haar
website www.babettewagenvoort.com


Kunst in de Openbare Ruimte (stichting [KidOR))

www.kidor.nl