Werk van Willem Kind: 'Kop van de Hondsrug' terug in Borger

ware grootte
600 x 400px (47,7Kb)
foto: Archief DvhN/Henk Benting

Werk van Willem Kind: 'Kop van de Hondsrug' terug in Borger

Werk van Willem Kind: 'Kop van de Hondsrug' terug in Borger

in dossier: Kind, Willem

12 maart 2013 Auke
(bron: persbericht gemeente Borger-Odoorn) Op woensdag 3 april onthult wethouder Jacob Bruintjes het kunstwerk 'Kop van de Hondsrug' samen met een groep basisschoolleerlingen uit Borger. De kop, een creatie van kunstenaar Willem Kind, krijgt na veel omzwervingen nu eindelijk zijn definitieve plek langs de N34 tussen Borger en Drouwen. De feestelijke onthulling krijgt als toepasselijk thema mee: `Borger, hou je Kop en draag je steentje bij'.

Het beeld wordt namelijk geplaatst op een door de kunstenaar gemaakte stalen nek met gaten die uitnodigen om er stenen in te stoppen. Stenen die de verbondenheid uitdrukken die De Kop van de Hondsrug heeft met Borger als Flintenhoofdstad van Nederland. Tijdens de feestelijke onthulling dragen basisschoolleerlingen letterlijk hun steentje bij door een door hen versierde zogenaamde `vertelsteen' in de openingen van de nek te plaatsen.

De plaatsing van de kop gaat gepaard met een feestelijk theaterprogramma, geleid door theatergroep WIJ/Maters & Roberti uit Buinen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de onthulling bij te wonen. De symbolische toegangsprijs is een kiezelsteentje.

terug