'Swing' van Arie Berkulin

ware grootte
480 x 484px (36,3Kb)
foto: Peter Cox

'Swing' van Arie Berkulin

Nieuws over Arie Berkulin: Finalisten Brabantse Straatkunstprijs bekend

in dossier: Berkulin, Arie

28 september 2011 Auke
(bron: Eindhoven Dichtbij) EINDHOVEN - Drie kunstwerken die in Eindhoven op straat te bewonderen zijn, maken kans op de Brabantse Straatkunstprijs 2011. Afgelopen maand werden via een online verkiezing 170 kunstwerken genomineerd. Een jury heeft uit alle aanmeldingen acht ‘finalisten’ geselecteerd, waaronder de drie uit Eindhoven. De Straatkunstprijs stelt de vraag wat Brabanders nou mooie, leuke, spannende of bijzondere kunstwerken in de openbare ruimte vinden. “Het project gaat erom mensen te inspireren om meer te kijken naar kunstwerken in het publieke domein, en de verkiezing is slechts een middel om dat te bereiken”, aldus projectleider Tom Jaspers. De drie kunstwerken uit Eindhoven die kans maken op de prijs, zijn: "Swing" van Arie Berkulin. Dit kunstwerk werd genomineerd door John Körmeling. “Dit is een fantastisch werk, dat de plek markeert en verbetert. Fantastisch geconstrueerd - ondanks materiaal en constructie zit er zó veel beweging in.”

"Son-o-house" van Lars Spuybroek. Genomineerd door AudreyV. “Een mooi grijs kunstwerk waarvan niemand weet wat het precies is. Vooral het onheilspellende gezoem is prachtig.”

"A little movement" van Jeroen 'Influenza' Jongeleen. Genomineerd door Angelique: “Honderden, nee duizenden handjes als stickers verspreid over Eindhoven. (...) Kunst hoeft dus niet groot te zijn, om een blijvende indruk te maken, om het zo maar eens te zeggen.”

De vijf andere kunstwerken die kans maken op de prijs staan in Berghem, Breda, Den Bosch, Tilburg en Veghel. Via de website www.straatkunstprijs.nl kan iedereen tot 17 oktober een stem uitbrengen op de finalisten. Op 22 oktober wordt bekendgemaakt welk kunstwerk de prijs wint.

terug