'De Wandeling'

ware grootte
438 x 338px (176,7Kb)
foto: M2uur bv

'De Wandeling'

Werk van Astrid Moors: Kunstwerk Gelre Ziekenhuis, Zutphen

in dossier: Moors, Astrid

15 december 2010 Auke
(bron: architectenweb.nl) In oktober 2010 opende de nieuwbouw van het Zutphense Gelre Ziekenhuis haar deuren. M2uur bv kreeg opdracht voor de realisatie van een kunstwerk in de centrale hal van het gebouw. Het werk is ter ere van de opening aangeboden door de uitvoerende, adviserende en ontwerpende partijen van het nieuwe ziekenhuis. M2uur bv organiseerde een pitch onder een aantal beeldend kunstenaars en ontwerpers. Het schetsontwerp van Astrid Moors viel het meest in de smaak en zij werd door M2uur bv uitgenodigd een definitief ontwerp te maken.

Moors ontleende inspiratie uit het verslag van schrijver Martin van Dalen over een wandeling door Zutphen. Kunstwerk 'De Wandeling' bevat naast fragmenten uit dit verhaal, sterke lijntekeningen van een wandelaar met zijn hond in het ritme van frames uit een animatie. Aanlichting middels van kleur veranderende LED-strips brengen het thema 'beweging' verder tot uitdrukking.

Gekozen is voor uitvoering in zes glashelder gegoten acrylaatplaten. De typografische elementen zijn uit vrijgesneden letters uit vinylfolie op de panelen aangebracht. De lijntekeningen van de mensfiguur zijn met een lasertechniek in het acrylaat overgezet. De platen zijn in aluminium profielen op de wand geplaatst. In de profielen zijn de LED-strips verwerkt die voor een continu veranderd werk zorgen.

Opmerkelijk is dat het kunstwerk van schetsontwerp tot oplevering in een tijdsbestek van slechts vier weken is gerealiseerd. Eerder maakte M2uur bv voor de Apeldoornse vestiging van het Gelre Ziekenhuis een kunstwerk ter ere van de opening.

terug