Zo ziet de Bergse kunstenaar Albert Moelker de Kaai het liefst.

ware grootte
456 x 327px (183,8Kb)
foto: Albert Moelker

Zo ziet de Bergse kunstenaar Albert Moelker de Kaai het liefst.

Werk van Albert Moelker: Droom van een open Kaai

in dossier: Moelker, Albert

15 mei 2010 Auke
(uit: BN/DeStem van 15 mei 2010) BERGEN OP ZOOM - Hij zegt: ik kan het opschrijven wat ik wil, maar ik teken het liever. Hij, dat is kunstenaar Albert Moelker uit Bergen op Zoom. Zijn droom: een open Kaai, het gedempte deel van de oude haven weer gevuld met water. Okee, da's een droom van velen, en zeker ook van het stadsbestuur. Klopt, zegt Moelker. "Maar alle plannen die er nu zijn, zijn voor de heel lange termijn. En de vraag is of ze haalbaar zijn, een open verbinding met het water."

Zijn pleidooi, want zo is zijn tekening bedoeld, is veel simpeler: "Maak van het voorste gedeelte gewoon een bak met water. Dat hoeft niet eens diep te zijn, maar zorg er voor dat er een laag water in staat, en leg er vervolgens voor de show wat boten in." Maar dan wel schepen die wat met Bergen op Zoom te maken hebben zoals een hoogaars of een oude binnenvaarder. "Wat zou het mooi zijn als daar dan een restaurant in kan komen."

Hij wil graag dat de haven weer betekenis krijgt. "In plaats van alleen maar parkeerplaats te zijn. Bovendien zorgt levendigheid op de Kaai voor meer drukte in 't Vierkantje. Die twee kunnen elkaar versterken." Hij zoekt bijval, zegt hij. Wie 't met hem eens is of met 'm van gedachten wil wisselen, kan mailen naar info@albertmoelker.nl.

terug